Sajnos a legtöbb tini komoly bőrproblémákkal kerül a kozmetikusokhoz, bőrgyógyászokhoz...

 

Sok fiatal életét, mindennapjait keserítik meg a tinédzserkori pattanások. A szerencsések kisebb gyulladásokkal átvészelik ezt az időszakot, de sajnos a legtöbb tini komoly bőrproblémákkal kerül a kozmetikusokhoz, bőrgyógyászokhoz.

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy egyáltalán megkapják-e a serdülők a megfelelő támogatást, felvilágosítást és segítséget a bőrápolással kapcsolatban.

 

Sajnos sok általános és középiskolás gyermek bőre van elhanyagolva, ami elsősorban a szülők felelőssége. Egy 12-13 éves gyermek még nem tudja mit kellene használnia és kihez kellene fordulnia, csak szégyenli a bőrét, a haját az arcába fésüli és lefele hajtott fejjel közlekedik.

A gyermeket azért kell elhozni arckezelésre, mert az elhanyagolt arcbőr olyan mértékben begyullad egy idő után, hogy a végén sokszor tényleg csak a gyógy-szeres kezelés a megoldás, amit szerintem minden szülő igyekszik elkerülni. Az a bőr, ami állandó gyulladásban van kitágul, hegesedik és visszafordíthatatlan folyamatok alakulnak ki, ami aztán felnőtt korban okoz esztétikai problémát. Minél mélyebbre terjed ki a gyulladás, sajnos annál biztosabb, hogy hegesedés-sel fog gyógyulni. Rendszeres kozmetikai tisztítással kordában tartható az arc-bőr, így megkímélhetjük gyermekünket a fájdalmas gócoktól és az önbizalom-hiánytól is egyben. Nem beszélve arról, hogy sok esetben, főleg fiúknál ez a mellkasra és a hátra is vonatkozik, ami még nagyobb odafigyelést igényel.

 

 

Miért alakulnak ki a pattanások?

Idegi vagy hormonális befolyás miatt fokozódó faggyútermelés hatására szaru-képződési zavar alakul ki, ami elzárja a faggyú ürülésének útját. A faggyú felhal-mozódik a faggyúmirigyekben,baktériumok telepednek meg, melyek aztán gyul-ladást okoznak.

Ezen kívül:

- öröklött tényezők

- férfihormonok (tesztoszteron)  túltermelődése

 - progeszteron tartalmú hormon készítmények

- nem megfelelő kozmetikumok

- stressz

- belső gyulladt gócok a szervezetben

- emésztési és anyagcsere zavarok

- allergia

- étkezés ( zsíros, fűszeres ételek, csoki, olajos magvak, chips, alkohol, tejtermé-kek)

- dohányzás

 

A kozmetikai tisztításon kívül rendkívül fontos az otthoni napi ápolás. Talán a gyerekek bőrénél a legfontosabb, hogy ne a reklámokban kínált termékeket tesz-teljék, mert egy célzott, professzionális kozmetikum nagyon sokat tud segíteni a pattanásos bőr állapotán. A lényeg a faggyútermelés és a faggyúmirigyek műkö-désének normalizálása, a baktériumok elpusztítása, és a gyulladáscsökkentés. Gyakori hiba a bőr tisztítása szappannal vagy illatos tusfürdőkkel. Rengeteget árt az alkoholos készítmények túlzott használata és az agyonszárított bőr zsíros krémekkel való krémezése valamint az otthoni nyomkodás.

 

Szerencsére már számtalan készítmény, kezelés létezik, ami segít átvészelni a kritikus időszakot, hogy ne szégyenkezve vagy vastag púder réteg alatt teljenek el ezek a gyönyörű évek!

 

Tanácsadással és célzott kezelésekkel várom kedves Vendégeimet és minden érdeklődőt!

© BEAuty Szalon | IMPRESSZUM | ADATKEZELÉS | WebSites by AudioMAX Média