A "már nem merek rákenni semmit" - bőr kezelése
 
Az érzékeny bőr és a rozácea 
 

Egyre többször halljuk, hogy a bőr túlérzékeny,  mindenre kipirosodik, semmilyen krémet nem bír, kipattog, ég, mindenre allergiás, "már nem merek rákenni semmit".... stb. és sajnos a tények is azt bizonyítják, hogy a nők 62%-nak irritált a bőre.  Részben az érzékeny bőr okozza a problémát, de sokszor már a rozácea, ami egy krónikus bőrbetegség és ráadásul későn kerül felismerésre. A kezdeti stádiumban az apró, kitágult ereket bőrpír kíséri (főleg az orcákon), később pattanások, gyulladások is, ami egyre inkább állandósul. Sajnos sokszor összekeverik az aknés bőrrel, pedig a rozácea kezelése különbözik az akne kezelésétől. Súlyosabb rozácea, amikor már a kötőszövet is átépül, megvastagodik és egyenetlenné válik. 

 
A Nemzeti Rozácea Társaság kutatása alapján a következő hatások is befolyásolják a rozáceás bőr állapotát: A napsugárzás UVA, UVB, 81%-ban, az érzelmi stressz 79%-ban, az alkohol 52%-ban, a mozgás 56%-ban, a hideg 46%-ban, ezen kívűl a meleg időjárás, szél, élelmiszerek (csípős ételek, fűszerek, papaja) , adalékanyagok ( pl. benzoát, szulfitok, nitritek, színezékek...), páratartalom, parfűmök, gyógyszerek és természetesen a nem megfelelő kozmetikumok használata. Célzott ápolással megerősíthetjük a kapillárisok falait, megnyugtatjuk a bőrt, csökkentjük a pirosságot. A megfelelő termékek kifejezés nem a gyógyszertári és a hipoallergén termékeket jelenti, nem is a termékek próbálgatását,  hanem a professzionális kozmetikumokat. 
 
A bőr pórusaiban apró  Demodex atkák élnek, ezek az egészséges bőrben is jelen vannak, de ha az immunrendszer vagy a bőr funkciók károsodnak, akkor kórosan elszaporodnak és erős károsodást okoznak a bőr szerkezetében. A bőr által termelt faggyúval táplálkoznak, egy ivarérett atka 20-25 petét rak le a szőrtüszőbe. A bőr gyulladásos tüneteiben nagy szerepet játszik, hogy az atkákban baktériumok élnek. Stressz hatására megváltozik a faggyú összetétele, ami az atkáknak kedvez, ezért észleljük stresszhelyzetekben a tünetek fellángolását. Valójában ezek az atkák nem ürítenek salakanyagot, hanem amikor elpusztulnak, szétesnek és a bőr pórusaiba kerülnek a baktériumokkal együtt. Ez a fertőzöttség okozza a gyulladást és a szövetkárosodást a bőrben, ami korunk előrehaladtával fokozatosan növekszik. A Demodex atka egyik fajtája a hajas fejbőrön él és a hajhullásért, korpásodásért felelős.  A bőr kezelése összetett folyamat, a célzott ápolás mellett mi az, amit tehetünk? Kerüljük a szteroidos krémeket, tiszta törölköző, párnahuzat használata ajánlott( az ágyneműt min 60 fokon mosni), az immunrendszer erősítése és ami a legnehezebb, a stressz kerülése. 
 
Milyen terméket használjunk otthonra?
 Az Alissa Beauté Delicate termékcsaládja erősíti a bőr immunvédelmét és természetes védekező képességét. A termékek olyan célzott hatóanyagokat tartalmaznak, melyek hatásosan lépnek fel a rozáceát okozó problémákkal szemben. A termékcsalád 21 rendkívül aktív hatóanyagra épül, melyek segítségével erősen és hatékonyan nyugtatja a kipirosodott, irritált bőrt. Növeli a bőr hidratációját, lelassítja az öregedési folyamatokat, puhítja a bőrt és csökkenti a ráncok mélységét.
A kozmetikában ingyenes bőrdiagnosztikai tanácsadás keretében keressük meg az Ön bőrének legmegfelelőbb otthoni ápolást. 
 
Kozmetikai kezelés:
Alissa Beuté Delicate kezelés 
Részletek a következő linken: https://beautyszalon.hu/alissa-delicate-kezeles
 
Kozmetikai gépi kezelés/kúra: 
Kék és vörös fényterápia BRH - Rozácea kezelés 
A BRH rozácea program a fény gyulladáscsökkentő és regenerációt javító hatásait használja i a bőr felmelegítése nélkül.
 
További kérdéseire szívesen válaszolok a következő email elérhetőségen:
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Magosi Bea kozmetikus mester  Tel. +36-30/246-0075
 
Források: Alissa Beauté, Dr. Házi Edina, Dr Derm

© BEAuty Szalon | IMPRESSZUM | ADATKEZELÉS | WebSites by AudioMAX Média